MX5 2.0 NC Coupé 'Niseko' Brilliant Black - Bruin Leder 2008

bouwjaar
kmstand

prijs

: 18 november 2008
: 16.712

: Verkocht
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
softtop
: 2.0 liter
: 160 PK (118 Kw)
: Brilliant Black
: Tan Leder
: Hardtop electrisch
Beschrijving:

IIn 1998 werd de 'oer' MX5 NA opgevolgd door het type NB. Ook deze tweede generatie MX5 mocht en mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Ons inziens geheel terecht want het is wederom een briljant gebouwde roadster met superieur stuur- rem- en rijgedrag. Alle kwaliteiten die we van de NA zo waarderen zijn waar mogelijk in verbeterde vorm in de NB teruggekomen. In 2001 onderging de NB een face-lift (NBFL) en deze uitvoering bleef tot eind 2005 in productie.

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

Als enige automerk bracht Mazda naast de traditionele MX5 met softtop ook een versie voorzien van een electrisch klapdak. De auto verandert per knopdruk razendsnel van een cabrio in een prachtige coupe. En in tegenstelling tot de concurentie blijft de bagageruimte geheel beschikbaar. Prettig is dat de prachtige belijning van de MX5 geen geweld is aangedaan. Het verschil tussen de coupé en de roadster is nauwelijks te zien noch te merken.

Geheel in lijn met de traditie kwam er ook een limited edition van de NC. De Niseko, genoemd naar een populair japans skigebied behoort tot de allermooiste uitvoeringen. Uitgevoerd in Brilliant Black gecombineerd met bruin lederen interieur voorzien van een blauwe stiknaad. De uitrusting van deze Niseko is van het allerhoogste niveau en zal zelfs de zeer verwende cabriorijder gelukkig maken .De hier beschreven Coupé heeft sportstoelen in tan leder, Climat Control, 4 Airbags, Stability- en Traction Control, Sportonderstel, Sound-System met 7 boxen, Central lock op afstand, 17 inch aluminium velgen en nog veel meer.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC Niseko Coupé op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

Conditie:

De hier beschreven MX5 kochten wij bij een firma die zich richt op de verkoop van auto's in het dure segment. Wij troffen deze glimmende zwarte Niseko aan tussen sportwagens van oa. het merk Porsche, Ferrari en Aston Martin. Deze MX5 2.0 NC Niseko Coupé werd op 18-11-2008 op kenteken gezet door Mazda Motors Duitsland. De auto stond opgesteld als showmodel en trad enkele malen op als promo-auto om shows op te leuken. In mei 2010 werd deze unieke MX5 met slechts 7.000 km. op de klok verkocht aan de laatste eigenaar. Deze man voorzag de auto onmiddellijk van een iets sportiever uitlaatsysteem van het merk BBK. Tegelijk werd de MX5 voorzien van sportvering van het merk H&R en nieuwe banden van het merk Pirelli. De eigenaar reed in de periode van 4 jaren gemiddeld zo'n 2.500 km. per jaar. Dat was hoofdzakelijk in de zomermaanden op vakantie of in het weekend. Onlangs besloot hij tot de aanschaf van een zeer dikke Audi waarop de MX5 Niseko werd ingeruild.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 altijd met zorg gereden is. Het onderhoud vond stipt en korrekt plaats bij de plaatselijke Mazda-dealer en alle beurten werden keurig uitgelezen en gedocumenteerd.

De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technisch uitmuntend. De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en de techniek is helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van zo'n jonge MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten.

Deze MX5 krijgt uiteraard vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt met 2 jaar APK. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home