MX5 1.8 NCFL 'Kyudo' Radiant Ebony - Havanna Leder 2012

bouwjaar
kmstand

prijs

: 26 juli 2012
: 24.600

: Verkocht
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
softtop
: 1.8 liter
: 126 PK (93 Kw)
: Radiant Ebony
: Havanna Leder
: Zwart Stof
Beschrijving:

IIn 1998 werd de 'oer' MX5 NA opgevolgd door het type NB. Ook deze tweede generatie MX5 mocht en mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Ons inziens geheel terecht want het is wederom een briljant gebouwde roadster met superieur stuur- rem- en rijgedrag. Alle kwaliteiten die we van de NA zo waarderen zijn waar mogelijk in verbeterde vorm in de NB teruggekomen. In 2001 onderging de NB een face-lift (NBFL) en deze uitvoering bleef tot eind 2005 in productie.

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

. In 2011 kwam een Face-Lift voor de NC. De NCFL had andere stoelen, kleine aanpassingen in het interieur en een iets veranderde neus, grill en bumper. Technisch veranderde er niets.

Geheel in lijn met de traditie kwamen er ook enkele limited editions van de NC. De Kyudo, genoemd naar japanse boogschietkunst behoort tot een der allermooiste uitvoeringen. Uitgevoerd in de unieke kleur Radiant Ebony gecombineerd met Havanna bruin lederen interieur. De uitrusting van deze Kyudo is van het allerhoogste niveau met oa. cruise control, bluetooth en een uitgebreid navigatiesysteem. Verder natuurlijk Climat Control, 4 Airbags, Stability- en Traction Control, Sportonderstel, Sound-System met 7 boxen, Central lock op afstand, 17 inch aluminium velgen en nog veel meer.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC Kyudo Roadster op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

Conditie:

De hier beschreven MX5 kochten wij van de eerste eigenaresse. De dame was hoofd boekhouding van een groot bedrijf in de buurt van Stuttgart. De MX5 werd als tweede auto hoofdzakelijk in de zomer gereden voor woon/werk verkeer. Daarnaast in de zomervakantie voor mooie tripjes in de bergen. Aangezien er een baby op komst is werd omgekeken naar een iets grotere familie-auto. Inmiddels is een jonge Mercedes C-klasse aangeschaft en wij konden door snel reageren deze unieke MX5 naar Nederland halen.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 altijd met zorg gereden is. Het onderhoud vond elk jaar stipt en korrekt plaats bij de plaatselijke Mazda-dealer en alle beurten zijn keurig uitgelezen en gedocumenteerd.

De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technisch uitmuntend. De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en de techniek is helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van zo'n jonge MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten.

Deze MX5 krijgt uiteraard vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt met 2 jaar APK. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home