MX5 1.8 NC Coupé 'Kaminari' Grey - Créme Leder 2011

bouwjaar
kmstand

prijs

: 1 juli 2011
: 5.977

: Verkocht
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
dak
: 1.8 liter
: 126 PK (93 Kw)
: Dolphin Grey Metal.
: Créme Leder
: Electrische hardtop
Beschrijving:

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

Als enige automerk bracht Mazda naast de traditionele MX5 met softtop ook een versie voorzien van een electrisch klapdak. De auto verandert per knopdruk razendsnel van een cabrio in een prachtige coupe. En in tegenstelling tot de concurentie blijft de bagageruimte geheel beschikbaar. Prettig is dat de prachtige belijning van de MX5 geen geweld is aangedaan. Het verschil tussen de coupé en de roadster is nauwelijks te zien noch te merken. In 2011 kwam een Face-Lift voor de NC, enkele subtiele cosmetische veranderingen. Technisch veranderde er niets.

Geheel in lijn met de traditie kwamen er ook enkele limited editions van de NC. De Kaminari is er een van. Uitgevoerd in oa. de unieke kleur Dolphin Grey. Deze kleur is grijs metallic maar heeft ook een tint blauw / groen metallic. Dit in combinatie met een prachtig créme lederen interieur. De uitrusting van deze Kaminarie is van het allerhoogste niveau met oa. cruise control en parking control zowel achter als voor. Verder natuurlijk Climat Control, 4 Airbags, Stability- en Traction Control, Sportonderstel, Sound-System met 7 boxen, Central lock op afstand, 17 inch aluminium velgen en nog veel meer.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC Kaminari Coupé op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

Conditie:

De hier beschreven MX5 kochten wij van de eerste eigenaresse. Toen de dame de MX5 nieuw kocht was zij de 70 jaar reeds gepasseerd. Haar man stierf twee jaren na de aanschaf van de MX5 en zelf kreeg de dame kort daarna gewrichtsproblemen. De MX5 werd uitsluitend met zomerweer gereden en heeft tot op heden nog geen druppel regen gezien. Deze sleeping beauty heeft al die jaren in een droge garage gestaan wachtend op de nieuwe eigenaar.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 nauwelijks gereden heeft, de conditie komt ernstig dicht bij nieuwstaat. Het onderhoud vond stipt en korrekt plaats bij de plaatselijke Mazda-dealer en alle beurten werden keurig uitgelezen en gedocumenteerd. De auto werd bij aflevering door de Mazda-garage voor € 850,- voorzien van parkeersensoren voor en achter. Tevens kreeg de MX5 in maart 2017 een nieuwe accu (vanwege het weinige gebruik) via de Mazda-garage.

De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technisch in concoursstaat . De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en de techniek is helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van zo'n jonge MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten.

Deze MX5 krijgt uiteraard vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt met 2 jaar APK. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home